А тепер давайте розглянемо через що ж синій чай з Таїланду став настільки популярним в нашій країні.
Тайський синій чай з давніх часів був не тільки бадьорить напоєм, який міг вгамувати спрагу, але і корисним, що містить безліч корисних речовин чаєм.
Цікаві пелюстки з квітів клітор (ще їх називають тайської орхідеєю) мають яскраво бірюзовий колір, і через це властивості застосовуються в якості натурального барвника.
Варто особливу увагу приділити корисним властивостям синього чаю Анчан . В першу чергу він має корисні речовинами, такими як марганець, залізо, фосфор - ці елементи добре впливають на шкіру голови, сприяють росту волосся і протидіють випадання. При постійному вживанні чаю всередину, його корисні елементи дозволяють зберегти кальцій в організмі, заспокоїть нерви і зніме стрес.
Вітаміни групи B сприяють хорошій роботі нервової системи і шлунково-кишкового тракту, а також важливі для здоров'я очей і регулюють роботу серця. Вітамін K бореться з процесами старіння. Багато дівчат використовую чай в своїх дієтах, так як напій допомагає організму розщеплювати жири і налагоджує процес обміну речовин. Ну а властивості вітаміну С всім нам давно відомі - він теж в складі списку корисних властивостей!
Чай також можна використовувати для полоскання волосся, зробивши настій: десять пелюсток залити 200г. гарячої води і настояти протягом 15-20 хв. Такий настій з часом зробить волосся блискучим і шовковистим.
Докладну інструкцію щодо заварювання синього чаю Ви можете прочитати на цій сторінці .